Fitnessartikelen

Published Jun 06, 21
6 min read

Fitnessapparatuur

En laten we even eerlijk zijn, Het is ook wel ontzettend cool om jouw eigen homegym te hebben, of niet? Mocht je het lekker vinden om lekker te schreeuwen tijdens jouw training dan kan dit thuis zo hard jij wilt (als de buren niet thuis zijn haha) (ab wheel). Nu je weet waar je aan moet denken en waarom het zo leuk en slim is om een eigen homegym te hebben kunnen we hem ook daadwerkelijk gaan maken. Zorg ervoor dat de ruimte waar je het in gaat maken leeg is, dan kunnen we beginnen. We hebben alles in huis om voordelig te sporten. Ik zal de spullen behandelen in een volgorde van meest belangrijk naar minder belangrijk.

Fitnessapparatuur, Krachtapparatuur En AccessoiresFitnessapparatuur Online Kopen Of Afhalen
KettlebellDumbbell Schijven

Het eerste dat je in huis moet halen als je jouw eigen homegym wilt maken is een squatrek waar jij je ook aan kunt optrekken. Natuurlijk kun je ook enkel een squatrek in huis halen, maar als je dan toch bezig bent kun je het beste één kopen die ook een optrekstang heeft (vaste halters). Zo kun je er meer mee en hoe je hier niet apart nog een optrekstang voor de kopen. Verder is dit stukje krachtapparatuur eigenlijk de basis van de belangrijkste oefeningen. Denk hierbij aan squaten, bankdrukken enzovoort. Mocht je verder niet veel ruimte hebben (zoals bij ons thuis) dan kun je er nog aan denken om een inklapbaar squatrek te kopen.

Dumbbell Halterset

Verder is het belangrijk om te bedenken of jouw muur het aankan op het moment dat je een squatrek in de muur schroeft. Er komt natuurlijk aardig wat gewicht op te hangen. De muur moet goed zijn en haal goede bouten in huis om het squatrek aan op te hangen, mocht dit nodig zijn. Natuurlijk kom je met een squatrek alleen niet heel erg ver. Het volgende dat je dan ook in huis moet halen is een halterstang. In combinatie met een squatrek kun je namelijk al een hele hoop oefeningen doen (maxxus roeimachine). Denk er wel bij het kopen van een halterstang aan om de afmetingen goed te bekijken.

Beste Fitness Apparaten Voor Thuis: Fit WordenGorillasports - Professionele Fitnessapparatuur Voor Iedereen

Kijk dus naar zowel de afmetingen van de halterstang zelf als jouw ruimte en het squatrek. Als je begint met krachttraining is het misschien genoeg om alleen een halterstang te hebben, maar zodra je sterker wordt is het verstandig om ook halterschijven of bumperplates in huis te halen. Zo kun je jouw oefeningen zwaarder maken en steeds meer progressie boeken. Natuurlijk is het wel belangrijk om dit rustig om te bouwen om jouw lichaam aan het gewicht te laten wennen - bodyweight station. De techniek moet eerst goed zijn voor je er steeds extra gewicht bij doet. Verder kun je ervoor kiezen om halterschijven met handvatten te kopen of bumperplates die in diameter allemaal even groot zijn.

Fitness-spullen Voor Thuis: Beste En Goedkope Artikelen

Met een kettlebell zijn er alweer toch oefeningen die je kunt doen. Lees hier ons kettlebell oefeningen artikel over en download jouw eigen kettlebell oefeningen pdf. Je breidt op deze manier de mogelijkheid van oefeningen dramatisch uit. Om nog veel meer oefeningen te doen kun je denken aan een fitnessbank. Zo kun je ten eerste bankdrukken maar ook andere oefeningen zoals de kettlebell row doen. Denk verder aan oefeningen zoals de seated shoulder press en zo door. Nu kun je echt de meeste oefeningen al doen. met alle bovenstaande producten. Als je nu ook nog een set dumbbells hebt dan kun je echt de alle belangrijke oefeningen wel doen en hier zelfs in combineren.

Begin met een laag gewicht en breid jouw verzameling steeds uit met hogere gewichten op het moment dat je sterker wordt. Een trainingsmat is handig om ook in huis te hebben om bijvoorbeeld buikspieroefeningen of andere grond oefeningen mee te doen. Het is eigenlijk één van die basis attributen om in huis te hebben. Elastieken zijn net als een trainingsmatje handig om in huis te hebben. Deze gebruik ik zelf om het optrekken mee te oefenen en je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als weerstandsband om jouw armen mee op te warmen. Een spiegel is een ding dat eigenlijk niet mag ontbreken in jouw eigen homegym (fitness apparaten).

6kg Kettlebell

Ten tweede (en misschien nog wel veel belangrijker) je ook kijken naar jouw eigen techniek. Zitten jouw knieën op de juiste plek is jouw houding goed, enzovoort. Je kunt jezelf een stuk beter in de gaten houden met een spiegel. Het zal je verbazen wat voor fouten je maakt op het moment dat je geen directe feedback hebt. Een spiegel is dan ook de oplossing - 8kg kettlebell. Daarnaast helpt het ook dat je altijd je haar in de gaten kunt houden. Op welk nummer train jij het lekkerste? Muziek is voor mij vrij belangrijk tijdens het trainen. Luisteren naar nummers die je kunnen motiveren en je door zware trainingen slepen.

Zelf heb ik de JBL Charge 3 op het moment - dumbells set. En dit werkt voor mij echt helemaal prima! Ik heb de cardio apparaten als laatste in het rijtje gezet omdat dit een onderdeel is van jouw homegym waar je wel ruimte voor moet hebben. Natuurlijk ligt het aan wat jij wilt en wat je onder een homegym verstaat. Maar als je het mij vraagt bestaat een homegym voornamelijk uit krachtapparatuur. Echter is het wel enorm mooi om een cardio apparaat als aanvullen in huis te hebben. halterstang set. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is ruimte. Heb je dit? Dan is het zeker een aanvulling! Je kunt jouw warming up erop doen en ook jouw trainingsschema afwisselen met een cardiotraining.

Fitness Spullen Kopen? Bekijk Hier Alle Fitness Spullen

Natuurlijk kun je ook in één keer een compleet krachtstation kopen! Het grote nadeel hiervan is alleen dat je alle oefeningen al vast staan. Je kunt er niet heel creatief op zijn. fitnessbank kopen. Het voordeel is dat je nooit heel hard hoeft na te denken om oefeningen te doen. Natuurlijk hoeft dit met een squatrek ook niet als je de blogs van Thuis Atleet leest. Je kunt hier natuurlijk voor kiezen. Maar als je het mij vraagt dan kun je beter voor de dingen hierboven gaan omdat je dan oefeningen kunt doen die een stuk functioneler zijn dan met dit apparaat.

Fitness NlWebwinkel Gespecialiseerd In Fitness

Wel zijn er natuurlijk keuzes te maken en kun je hele andere doelen hebben. Zo kun je veel cardio willen doen op een spinningfiets. Dan zul je echter wel een spinningfiets moeten hebben. Verder denk ik dat een eigen homegym maken enorm goed is om tot het volgende niveau te komen. Je kunt trainen wanneer je wilt en helemaal zoals jij wilt. Je bent van niemand afhankelijk. Bovenstaande volgorde is in ieder geval hoe ik de aankopen zou doen. Dit heb ik overigens zelf ook op deze manier gedaan. Wat vind jij van het maken van jouw eigen homegym? Laat het hieronder weten in een reactie.

Fitness- En Thuis ApparatuurVerder kunnen wij je altijd helpen met advies op het moment dat jij een ruimte hebt en je het moeilijk vind keuzes hierin te maken. Vraag dan jouw gratis thuis sport advies aan of neem contact met ons op.

Navigation

Home

Latest Posts

Padelballen

Published Oct 11, 22
6 min read

Gezichtsbruiner

Published Sep 04, 22
6 min read

Fitness

Published Aug 16, 22
6 min read